• darkblurbg

Helaas zijn er veel verkeerde adviezen terug te vinden in de media. Deze adviezen zijn gebaseerd op de aanname dat een hydrofiele doek over de wagen goed beschermt tegen de zon. Dit is geen onwil, maar onwetendheid. Recent uitgevoerd onderzoek van TÜV Nederland heeft uitgewezen dat dit onjuist is.

 

Ouders van Nu: "Als bescherming tegen de zon of regen: zeker aan het eind van de dag kan de zon recht de kinderwagen in schijnen. Je kunt dan een hydrofiele doek (half) over de kap van de wagen hangen."

 

Linda Nieuws: "Gebruik een hydrofiele luier in plaats van een dikke deken.
Ook een veelvoorkomende tip: het gebruik van hydrofiele luiers. Die zijn stúkken minder dik dan een reguliere deken en je kunt ze losjes voor een kinderwagen hangen; zodra je uit de felle zon bent, kun je ze dan weer losmaken."

 

Consumentenbond: "(Hydrofiele) doek. Doek die je met haken of magneten aan de zonnekap kunt vastmaken. Het beschermt tegen de zon en andere weersinvloeden. Ook vergemakkelijkt zo'n doek het slapen omdat het licht en geluid dempt. Kost tussen de €20 en €30. Je kunt ook een hydrofiele luier vastmaken met wasknijpers, dat is een stuk goedkoper."

 

Veilgheid.nl: "Beschermdoek: Om je kindje te beschermen tegen de zon of de wind, zijn speciale doeken te koop, of je kunt zelf een doek bevestigen aan de kap van je kinderwagen. Zorg er wel voor dat er voldoende frisse lucht in de wagen komt, sluit de kap nooit helemaal af!"

 

Wij: "Hydrofiele luiers, handdoeken of theedoeken kun je prima gebruiken als zonnescherm..."

 

Kraamzus: "De Swaddle; multifunctioneel! De Swaddle, zoals men tegenwoordig de hydrofiele doek van 120x120cm noemt, is een must in iedere babyuitzet. Je kunt ‘m multifunctioneel gebruiken: als bescherming tegen de felle zon wanneer je baby in de kinderwagen of autostoel ligt..."

 

Mini & Momo: "Tegen de zon of regen - Ben je onderweg en schijnt de zon recht de kinderwagen in? Leg dan een hydrofiele doek over de kap om je baby hiertegen te beschermen.

 

Negenmaandenbeurs: "Om je baby te beschermen tegen invloeden van licht, wind en zon in kinderwagen, buggy of autostoeltje kun je een parasol of dunne doek gebruiken. Parasolletjes zie ik nauwelijks meer in het straatbeeld, ik vermoed dat ouders ze een beetje tuttig vinden. Nee, dan liever een hippe hydrofiele doek met leuke printjes!"