Welke producten kunt u wel veilig gebruiken?

Aan de hand van het eerder genoemde onderzoek is te concluderen dat het gebruik van een parasol, een Dooky Universal Cover of een soortgelijk UV werend product ter bescherming tegen de zon een verantwoorde keuze is.

 

                           

 

 

Welke producten raden wij af?

De volgende producten raden wij alle ouders sterk af tijdens zonnige dagen: een willekeurige deken, een hydrofiele doek en de ingebouwde gesloten zonnekap bij verschillende kinderwagens.

Bij het gebruik van een deken stijgt de temperatuur 5 graden. Bij de hydrofiele doek stijgt de temperatuur zelfs ruim 7 graden. Deze biedt wel ventilatie en het lijkt er ook op dat je kindje veilig in de schaduw ligt, maar door de los geweven structuur komen schadelijke uv-stralen door tot in de kinderwagen. Dit zorgt niet alleen voor een stijging van de temperatuur, maar verhoogt ook het risico op verbranding. Voor meer informatie over de risico’s en gevolgen van verbranding door de zon vind u op de site van KWF

Bij het gebruik van de ingebouwde gesloten zonnekap stijgt de temperatuur ruim 10 graden. 

Mocht u twijfels hebben over het product dat u gebruikt tijdens de warme zomerdagen, neem dan gerust contact met ons op.